Παραγωγή
Από το αμπέλι στον καταναλωτή με φροντίδα σε κάθε βήμα.
Εμπειρία, τεχνογνωσία, σύγχρονες μέθοδοι στην διαλογή και επεξεργασία της σταφίδας στα χέρια ανθρώπων που ξέρουν και εκτιμούν τον καρπό της γης.
Παραγωγή
Από το αμπέλι στον καταναλωτή με φροντίδα σε κάθε βήμα.
Εμπειρία, τεχνογνωσία, σύγχρονες μέθοδοι στην διαλογή και επεξεργασία της σταφίδας στα χέρια ανθρώπων που ξέρουν και εκτιμούν τον καρπό της γης.
Παραλαμβάνουμε τη σταφίδα από τους παραγωγούς ήδη αποξηραμένη και ακολουθούν τα εξής βήματα:
01
Η σταφίδα φτάνει από τους παραγωγούς ήδη αποξηραμένη και συλλέγεται σε μεγάλους κάδους.
02
Η σταφίδα τοποθετείεται στον "τροφοδότη", το μηχάνημα που τροφοδοτεί τη γραμμή παραγωγής και η διαδικασίας ξεκινά.
03
Η γραμμή παραγωγής είναι σε ευθεία διάταξη για να γίνεται πιο σωστός διαχωρισμός και καθαρισμός
04
Σε αρχικό στάδιο της διαδικασίας γίνεται ένας πρώτος καθαρισμός με αέρα και απομάκρυνση ξένων σωμάτων. Έπειτα ακολουθεί ο διαχωρισμός των μεγεθών με τον καρπό να περνά από ειδικές σήτες.
05
Σε αυτό το στάδιο η σταφίδα πλένεται με νερό για να καθαριστεί επιπλέον από χώμα, πέτρες ή άλλα ξένα σώματα.
06
Η σταφίδα περνάει από το κοπτικό μηχάνημα όπου αφαιρείται ο ποδίσκος του κάθε καρπού.
07
Το προϊόν περνάει από συγκροτήματα Laser και X-Ray καθώς και από ανιχνευτές μετάλλων που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και υγιεινή του προϊόντος και συμβάλλουν στην ποιοτική του αναβάθμιση.
08
Η σταφίδα είναι ένα ευαίσθητο προϊόν. Όσο σύγχρονη και αν είναι η γραμμή παραγωγής, ο τελευταίος έλεγχος γίνεται από έμπειρα μάτια και χέρια.
09
Σε αυτό το στάδιο γίνεται η τελική ζύγιση του προϊόντος πριν τη συσκευασία του.
10
Τελευταίο βήμα στην γραμμή παραγωγής, ο εγκιβωτισμός και η τοποθέτηση της ετικέτας.
Συγκρότημα Εταιριών Κουνινιώτης
Διεύθυνση: Γέφυρα Μεγανίτη, Αίγιο 25100
Τηλέφωνο: 26910 74473 | Fax: 26910 74484
Εmail: info@couniniotis.gr
Social Media